Jesperpus mattips.

Litt ekstra  middagstips?
Mange av butikkene selger kjøttprodukter (de som er uten salt og andre tilsetninger) til halvpris, når dem nærmer seg “best før dato”.

For en 10’er eller to, er det ekstra godt kjøtt til våre midddager, f.eks. i stedet for våtfôr av dårlig kvalitet.

Godt som en ekstra tillegg i middagen vår.
Og vi er jo ekte kjøttspisere.
Så lenge kjøttet er uten alt av tilsetninger, så er det god mat til pusonger.

Kanskje butikken har en dyrebeskyttelseforening i sitt nærområde. 
Disse kattene ville sikkert ha satt pris på litt fersk kjøtt på middags menyen sin om butikkene vil donere litt til dem.

Jeg og brorsan er matkontrollører, det er lett å kjenne om kjøttet er dårlig, men vi sjekker at alt kjøtter er ok, med en liten smaksprøvetest.

Kjøttet skal ha nesten normal farge og pakningen skal ikke være oppblåst.
Og det er lett lukte om kjøttet er blitt dårlig, da lukter det akkurat som når Kasper har vært på kattedoen, omtrent!

Kjøttet deles opp i passende små biter, mens kontrollørene gjør jobben.


 Passende små terninger, akkurat nok til 1 måltid.

Etter at vi  har spist oss mett på smaksprøver, så settes fjølen med bitene inn i fryseren så dem fryser og blir faste, ca ett par timer.
.


Etter et par timer tar vi dem ut og pakker alle bitene ned i plastposer.

Vips, så har vi ca 25 ekstra kjøttbiter til middag i flere uker.
Nedfryst i passelige små posjoner.
Tiner dem i microen, så er den klar på ett lite minutt.

Mjau fra
Sjefskontrollør Jesperpus.

PS!
I morra får vi tid til å vise bildene fra dagens tur, også video.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg